Wie is uw osteopaat?

Liesbeth Raepsaet

Osteopaat


Liesbeth Raepsaet, Osteopaat regio Zwevegem, Kortrijk, Harelbeke, Deerlijk, Waregem, Avelgem, Kuurne en HeuleMijn naam is Liesbeth Raepsaet en ik heb een osteopathische praktijk te Zwevegem.


Geïnteresseerd in de principes van en de denkwijze binnen de osteopathie, schreef ik me in voor de 5-jarige fulltime opleiding tot osteopate aan de International Academy of Osteopathy te Gent. Deze opleiding werd met vrucht beëindigd. Ik geniet nu elke dag van het positieve effect dat een osteopathische behandeling bij vele patiënten teweegbrengt.


Na deze opleiding studeerde ik verder in Londen voor het behalen van het europees erkende diploma BSc.(hons)Ost. Med. Dit is een postacademisch diploma behaald aan "The British College of Osteopathic Medicine", een nederzetting van de "Westminster University".


Kinderosteopathie

In juni 2006 beëindigde ik de 2-jarige opleiding Kinderosteopathie in Nederland. Deze opleiding gaf mij verdere kennis en inzichten wat betreft de  osteopathische benadering van functionele problematiek bij baby's en kinderen. Een duidelijke uitleg over de zachte en effectieve osteopathische aanpak van problemen bij baby's en kinderen kan worden teruggevonden op www.stillkids.nl.


Verder geef ik af en toe ook voordrachten over osteopathie bij baby's en over osteopathie in het algemeen.


Naast osteopathie volgde ik ook een opleiding Personal Trainer aan de Fitness Academy te Evere (Brussel). Een Personal Trainer helpt personen om een specifiek doel te bereiken via fitness, voedingsadvies, stretching enz. Zo'n doel kan zijn spieropbouw, versteviging, vetverbranding,… maar ook rugklachten, urineverlies (moeilijk ophouden), gewrichtspijnen, vermoeidheid, anti-stress training, enz. Ik ben hiermee een tijdje aan de slag geweest in Passage Fitness First (nu Basic-Fit) te Kortrijk.


De kennis en de ervaring met  personal training geven een extra dimensie aan de behandelingen en vaak meng ik deze twee therapievormen voor een sneller en optimaler resultaat.


Elk jaar worden ook een aantal postgraduate opleidingen gevolgd en verdiep ik me verder in specifieke onderdelen zoals orthodontie, hormonale problematiek, bekkenproblemen, hoofdpijn, chronische klachten, enz. Ik vind het belangrijk om de kennis om de oorzaken van klachten op te sporen elk jaar te verdiepen en  verder te laten groeien.


Ik heet u van harte welkom in mijn praktijk!


Raepsaet Liesbeth. 

Liesbeth Raepsaet   8550 Zwevegem,  Kortrijkstraat 38                                                                                              GSM: 0479/45.85.40